гъба кладница за шкембе чорба

Защо Кладницата е най-подходящата гъба за шкембе чорба?

Не знам за вас, но аз всеки път, когато съм готвила шкембе чорба с гъби, съм се чудела защо във всяка рецепта за такъв вид чорба, се ползва гъба Кладница! Наистина, беше ми любопитно! Защо не някаква друга гъба, ами точно тази?

Преди седмица-две, на бързичко сготвих вегетарианска шкембе чорба! Разбира се бях купила гъба Кладница от магазина, защото като чуя вегетарианска шкембе чорба, значи трябва Кладница, а не шкембе!

За моя радост, имаше в магазина и купих. Естествено, първо си запържих гъбите! Нарязах ги и ги метнах в тигана. При едно от разбъркванията обаче осъзнах, че те страшно много приличат на шкембе. Вие виждали ли сте варено шкембе, независимо дали свинско или телешко? Понеже аз съм виждала и да ви призная, това в тигана страшно много приличаше на нарязано шкембе. Все едно в тигана имаше шкембе. И в този момент си дадох сметка защо тази вегетарианска чорба се прави точно с тази гъба. Нарязана в тигана, тя страшно много прилича на шкембе и като че ли, някак си даже мозъка се заблуждава…

Може ли тази чорба да се направи с печурки?

Да си призная, понякога изпитвам затруднение в намирането на тази гъба в магазините, защото не винаги я зареждат. Точно в един такъв момент, реших да пробвам и да направя шкембе чорба с печурки. Казах си, голяма работа, че няма да е Кладница, та нали и печурката е гъба…защо пък да не пробвам! Най-малкото, поне ще знам дали става да се готви с печурки, вместо с Кладница!

Направих чорбата и да ви кажа много ми хареса. Почти никаква разлика не усетих при тази направена с печурки, вместо с Кладница… което означава, че за да се направи такава шкембе чорба, спокойно може да се ползват и печурки…..

И все пак, за да измамите мозъка, ползвайте Кладница, защото именно тя е тази, която най-много се доближава по вид до истинското шкембе! Ето това е причината, поради която за направата на такъв вид чорба, се ползва Кладница!

Ето тук може да погледнете няколко рецепти за шкембе чорба:

Още лесни рецепти, може да намерите и в нашият готварски канал в Youtube. Абонирайте се сега, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там!
Благодарим ви за подкрепата скъпи приятели!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар