Как се чисти шкембе, за да се сготви на шкембе чорба?

Как се чисти шкембе, за да се сготви на шкембе чорба?

Шкембе чорбата е една от най-вкусните чорби, които присъстват на нашата трапеза. Много малко са тези, които никога не са опитвали нейния вкус. За да направим обаче вкусна шкембе чорба, едно от най-важните условия, това е шкембето да е почистено добре, иначе чорбата ще мирише ужасно!

Шкембето може да се купи от магазина, където то е напълно изчистено и направо може да се пристъпи към неговото готвене.

Шкембето от току-що заклано животно, за да се сготви, първо трябва много, ама наистина много добре да се изчисти, за да може след това, да разчитаме на вкусна чорба, с приятен аромат.

kak se chisti shkembe za gotvene

Как се чисти шкембе?

Под почистване на шкембето, се има предвид, добре да се остърже от хранителните остатъци и да стане чисто бяло.

За да стане това, има два основни начина за чистене на шкембето:

1)чрез гасена вар

2)чрез варене и след това остъргване

При първия начин, вземете 1-2 шепи гасена вар и хубаво намажете с нея шкембето от вътрешната му страна. Може да поръсите леко с пясък за да има по-добро триене и по-лесно да паднат остатъците. Мачкайте добре шкембето, нека варта достигне до всяка една част, от неговата повърхност. След това, вземете нож и започнете да стържете шкембето. Когато се измие с вода, то трябва да бъде чисто бяло, което показва, че е добре изчистено. Изплакнете го обилно с вода. Едва след това, може да пристъпите към неговото готвене или да го нарежете и да го съхраните във фризера, за готвене на по-късен етап от време.

При втория начин, шкембето трябва да се измие и да се сложи да поври във вряща вода. След това, отново с нож, то трябва много добре да се остърже.

Запомнете, че ако искате чорбата да не мирише неприятно, шкембето трябва да бъде много добре изчистено, иначе не само, че ще мирише, ами направо ще смърди!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар