Мусака със сос бешамел

Едва ли има по-вкусно ястие от мусаката 🙂 Колкото и пъти да съм я готвила, толкова пъти сме си облизвали пръстите. Принципно, повечето пъти, в които готвя мусака, я заливам с яйчена заливка, която главно се прави от кисело мляко и яйца. Понякога обаче, леко се отклонявам от стереотипа и я заливам със сос бешамел. Смятам, че така направена, мусаката по нищо не отстъпва на другата. Даже, да бъда честна, на мене ми харесва повече със сос. Хем е по-сочна, хем е по-ароматна, заради индийското орехче.

Знам, че гърците правят мусаката именно със сос бешамел и не напразно 🙂 За разлика от тяхната, в  традиционния вариант на нашата, ние не слагаме патладжани.  Лично на мен, нашата си ми по-харесва!

Колкото до разнодиностите на мусаката, те са много. Както вече казах, мусаката може да се направи с патладжани, с тиквички, че даже и с ориз. Както и да я направите, все ще е вкусна и накрая ще си оближите пръстите.

По-долу има видео рецепта за мусаката със сос бешамел, а може и да посетите канала ни в Youтube, където имаме много и различни рецепти!

Ето още няколко предложения за мусака:

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.9 /5)
  • 6 ratings

Сходни рецепти