Мързелива баница с хляб

Баницата е ястие, което традиционно е неизменна част от българската трапеза. За миг се замислих, дали изобщо има българин, който поне веднъж в живота си, да не е опитвал баница? Вероятно няма такъв българин 🙂

Вариантите за направа на българската баница са наистина много. Въпреки, че традиционният вариант е за баница със сирене, днес има много и най-различни варианти за плънка. Баница може да се направи с плънка от праз, зеле, ориз, спанак, лапад, кайма, месо и т.н. Вероятно, българинът може да направи баница с всичко.

Също толкова сме изобретателни и когато се касае за начините за направа на баница. Първо се започна с баница с точени домашни кори, когато нашите баби са точили всяка една кора. После идва моментът, когато се появяват готовите кори, които могат да бъдат закупени във всеки един  хранителен магазин. А сега вече, сме изнамерили още по-лесен начин за правене на баница и това е с хляб. Неслучайно, тази баница се нарича мързелива. Сред всички начини за правене на баница, този е най-лесният и най-мързелив. Тук вече няма нужда от точене на кори и  няма нужда от навиване на готови кори. Ползва се хляб, който просто трябва да се накъса на парченца.

Ето още някоклко предложения за баници:

По-долу, където е описанието на рецептата, може да видите видео рецептата за тази мързелива баница и ако все още не сте се абонирали за канали ни в Youtube, време е да го направите!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 1 rating

Сходни рецепти