Гръцка мусака с патладжани

Рецептата, която ще ви предложа днес е за  гръцка мусака. Ако сте опитвали гръцкият вариант на мусаката, значи знаете, че вкусово доста се различава от българската. Както ще видите и в клипът в канала ни в Youtube, рецептата за  гръцка мусака, която ще ви предложа е леко побългарена. Знаете, че гръцката мусака се прави с патладжани, които предварително леко са запържени. Не се добавят картофи, но лично на мен ми харесва повече с тях, защото те придават повече плътност на ястието и затова аз ги добавям.

Друга основна разлика между българската и гръцката мусака  е заливката. Гръцката мусака се залива със сос бешамел, а българската с яйчено-млечна смес. Ако ние овкусяваме с чубрица, съседите ни не го правят. Въпреки всичко обаче, важното е , че  и в двата варианта ястието е прекрасно. Сигурна съм, че всеки, който обича патладжани, ще хареса тази разновидност на едно от най-традиционните български ястия.

Ето още няколко предложения за мусака:

По-долу може да видите клипът, който заснехме за гръцка мусака с патладжани. Ако все още не сте се абонирали за каналът ни в Youtube, време е да го направите, защото там имаме  лесни рецепти за  много вкусни ястия.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 5 ratings

Сходни рецепти