Тофу - сиренето, което дори и веганите могат да ядат!

Тофу – сиренето, което дори и веганите могат да ядат!

Тофу е сирене, което веганите могат спокойно да си хапват и  на воля, без грам задръжки. Причината за това е, че то не се  прави от животински продукти, а от растителни!

Задавали ли сте си някога въпроса как се прави това сирене и от какво?

Всички свързваме сиренето с млякото, с което да се направи, нали? Е да, ама не! Тофуто се прави от соя. Точно така- тофу е соево сирене. За получаването на желаната и позната консистенция, соята се сварява предварително и после, получената течност се пресича.

Каква хранителна стойност има това сирене?

Хубавото е, че това сирене, не съдържа холестерол и има много малко мазнини. За сметка на това обаче  има витамини, калций, магнезий и други, също толкова полезни вещества за тялото. Освен това, съдържа много аминокиселини, които са изключително важни за организма ни и неговото правилно функциониране! На всичкото отгоре, има и много протеини.

Колкото до ароматът…

Сиренето тофу няма кой знае какъв силно изразен аромат и вкус, даже почти никакъв. Това е и причината, когато то се готви,  към него да се добавят много и най-различни ароматни съставки!

Сиренето Тофу може да бъде твърдо и меко. Мекият вариант на сиренето е подходящо да се използва даже и за десерти.

Как се консумира това соево сирене?

Може да се яде сурово , но може и да се готви! Твърдото тофу може да се пържи, панира, пече и т.н. В повечето случаи, то се консумира пържено.

Я кажете дали някога сте опитвали сирене тофу и дали ви е харесало? Напишете долу в секцията за коментарите. Хубаво би било да чуя и вашето мнение 🙂

Само да ви подсетя, случайно да не сте забравили, че в Youtube, имаме готварски канал, в който качваме рецепти. За да не пропуснете нито една от тях, не губете никакво време и се абонирайте още сега! Благодаря ви за подкрепата!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар