баница със сирене

Най-лесната баница, направена с готови кори, сирене и яйца

Без грам съмнение ще кажа, че баницата е една от най-широко разпространената закуска в българската кухня. Вие какво мислите? Съгласни ли сте с мен? Похапвате ли често баница?

В нашият дом често се похапва баница и то по всяко време. Щом ни се прияде, запретвам ръкави и започвам да я правя. Нямам никакви времеви ограничения. Баницата става за похапване и сутрин, и следобед, и по всяко време, нали?

Направила съм много баници и вече ми е много лесно 🙂 Тази баница, която ще ви предложа днес ще е с готови кори. Всъщност, аз винаги правя баницата така, не меся тесто. Смятам, че с готовите кори, направата на баницата отнема много по-малко време. Колкото до вкуса, вероятно има малка разлика, но за тези от вас, които нямат много време за да омесват тесто, най-доброто решение е да ползват готови кори!

Колкото до плънката…

Стандартната плънка за баницата с готови кори е сиренето, но освен него се добавя и смес от яйца и кисело мляко. Но, аз правя баниците с най-различна плънка. Позволявам си дори да експериментирам. Правила съм баница с рукола, с тиквички, че даже и с кренвирш! В общи линии, ако освен яйцата, сирене и киселото мляко имам и някакъв друг продукт, който мога да включа в плънката, просто го правя и нямам никакви задръжки! Съветвам ви и вие да правите така. Опитвайте комбинация от различни продукти. Не е нужно цял живот да ползвате една рецепта. Днешно време е пълно с какви ли не рецепти за баница. Ползвайте ги. Може пък, сред някоя от тях, да намерите своята любима 🙂

Ето още рецепти за баница:

Още рецепти може да намерит еи в нашият готварски канал в Yutube. Абонирайте се сега, за да не пропускате видео рецептите, които качваме там! Благодарим ви за подкрепата!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 2 ratings

Сходни рецепти