zelena salata s avokado

Зелена салата с авокадо и чери домати – свежа и много вкусна

Днес ще си направим една много свежа и вкусна зелена салата с авокадо и чери домати! Основният зеленчук за тази салата ще бъде марулята, а към нея след това ще добавяме още зеленчуци за разкош, както обичам да казвам.

Моята любима комбинация на зеленчуци за салата  е маруля с авокадо! Семпло, но лично за мен, много вкусно!

За първи път опитах авокадо, преди няколко години, но тогава изобщо не останах впечатлена….едно такова безвкусно, все едно ям мас и то зелена. Какво описание само а:):):) Да, точно така ми се видя на вкус този зеленчук, който вече смятам за прекрасен.

Така беше преди….сега обаче, нещата са много различни! Вече обожавам авокадо и изведнъж то се превърна в един от най-любимите ми зеленчуци. Почти всеки път, когато ходя до магазина, купувам авокадо.  Старая се, почти винаги да го имам, за да мога да си правя свежи салатки, особено нужни за моментите, в които решавам, че пак ще свалям натрупаните излишни килограми 🙂

Освен маруля и авокадо, в тази салата ще добавя чери домати, малко краставица и…..май това е всичко, понеже друг зеленчук не ми се мерна пред погледа 🙂

Овкусявам салатата с олио или зехтин и сок от лимон. Да си призная, много повече харесвам да овкусявам салатите с оцет. Някак си ми допада много повече. Но изхождайки от факта, колко полезен е лимона, се старая да го ползвам колкото се може по-често!

Ако желаете, може да си направите някакъв дресинг за тази салата, да сложите малко мед, балсамов оцет и т.н. Аз обаче ползвам базовия принцип на овкусяване – олио (зехтин), оцет ( сок от лимон) и сол!

Ето още няколко салати:

Още лесни рецепти за салата и други кулинарни изкушения, може да намерите и в канала ни в Youtube. Не пропускайте да се абонирате за канала ни, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там.

Благодарим за подкрепата ви приятели, през цялото време, откакто сме в интернет пространството!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 4 ratings

Сходни рецепти