руло с боровинки

Руло с боровинки – това е най-лесната рецепта! Опитайте я…

Повярвайте ми, това е най-лесната рецепта за руло с боровинки! Направете рулото и сами ще се убедите. Ще ползвам пресни боровинки. Рулото може да се направи с ягоди, с кайсии, с праскови, с банани и т.н. Може да подберете плодове изцяло по ваше желание. Лесното в тази рецепта е начина на печене на рулото. Нареждам плодовете направо на дъното на тавата, отгоре разпределям сместа и пека.

По този начин, след изпичането, няма нужда от някаква плънка, защото самите плодове служат за плънка на рулото. Тази плодова плънка е изключително ароматна и овлажнява достатъчно самото руло. Прави го сочно, ароматно и много лесно за направа!

Сместа също се прави много лесно и не ползвам набухвател. Просто забърквам смес от яйца, захар, брашно и ванилия. Тавата, в която пека това руло е с размери 25х30 см. Ако искате по голямо руло, удвоете дозата.

Другото предимство на това руло е, че то се пече за много кратко време – около 14-15 минути и е готово! Пека на 180 градуса, в предварително загрята фурна!

След изпичане, рулото отгоре може да се декорира с каквото и както желаете. Поради силният и наситен вкус и аромат на самите боровинки, аз поръсвам отгоре само с пудра захар, за да не притъпя прекрасния аромат на боровинките.

Ето още няколко рецепти за руло:

Още рецепти за десерти, може да намерите и в нашият готварски канал в Youtube. Не се колебайте да го посетите и да се абонирате, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там. Благодарим за подкрепата ви!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.8 /5)
  • 8 ratings

Сходни рецепти