Сладко руло от моркови

Без грам двоумение, мога да кажа, че това руло е едно от най-вкусните, което някога съм опитвала и същевременно най-лесните за направа. Основните съставки за блатът са яйца, моркови, брашно, захар и сода бикарбонат. Плънката е по желание. Аз се спрях на крема сирене, понеже обожавам комбинацията сладко-солено. Разбира се, тя може да бъде от какво ли не. Блатът може да бъде намазан с течен шоколад, със сметана, с някакъв конфитюр и т.н. За разкош, хубаво е да се поръси и с някакви ядки, като орехи, кашу или някакви др. Каквито и ядки да сложите, важното е те да бъдат печени, за да може да са хрупкави и да се постигне пълна вкусова идилия.

Морковите, които се добавят към останалите съставки са сурови. Първо ги настъргвам на едрата страна на рендето и след това, с пасатора ги превръщам в пюре. Вместо моркови, може да ползвате тиква. Хубавото е, че не трябва да се варят предварително, за да не се губи време. Дали ще е тиква или моркови, просто нарязвате, пасирате и прибавяте към другите продукти в купата. Бързо и лесно!

Блатът се пече на 200 градуса, за около 12-13 минути. И все пак, да отбележа, че времето за печене много зависи и от фурната, която ползвате. Просто го наблюдавайте и щом покафенее, изваждайте тавичката.

Ето още няколко предложения за сладко руло:

По-долу, може да изгледате клипът за тази рецепта. Ако не сте се абонирали за канала ни в Youtube, просто не зная какво още чакате 🙂

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 7 ratings

Сходни рецепти