рецепти с тиквички

5 лесни и бързи рецепти с тиквички

Лятото е сезон, в който има изобилие от зеленчуци и е хубаво да се стараем всячески да ги ползваме в готвенето. Освен, че придават много аромат на всяко ястие, зеленчуците са и много полезни. Днес ще ви предложа 5 бързи и лесни рецепти, в които участват тиквичките.

Рецепти с тиквички

1.Спагети от тиквички със сметана и бекон – бърза и много лесна рецепта. Освен това, след като похапнете тези спагети, не чувствате никаква тежест в стомаха, каквато се получава понякога от спагетите. Ядете и нямате никакви угризения 🙂

Спагети от тиквички

2.Пица с кайма и блат от тиквички – една малко по-различна пица, но ви уверявам, че е също толкова вкусна, колкото и традиционната пица, направена с тесто. различното при тази е, че блатът е направен основно от настъргани на рендето тиквички. Плънката е изцяло по ваш избор – може да сложите, каквото желаете.

Пица с блат от тиквички

3.Баница с тиквички – вкусна и много лесна за правене. Когато направих тази баница за първи път, не знаех какво да очаквам, но останах много доволна и аз, и всеки, който я опита. Много е вкусна. Защо не я опитате и вие?

Баница с тиквички

4.Фритата с тиквичкитук всичко се случва направо в тигана. Комбинирам продукти, като картофи, яйца и тиквички. Получава се вкусно и лесно за приготвяне ястие. В общи линии, при тази рецепта, запържвате продуктите, придавате плътност с разбити яйца и готово!

 

Фритата с тиквички

5.Руло с тиквичкитова е една от любимите ми рецепти с тиквички. Рулото е много вкусно и подходящо, особено за летните месеци. Всички продукти в тази рецепта се комбинират съвършено. Плънката на рулото е от крема сирене с подправки, но може да се импровизира с  нея. Може да сложите кайма или друг вид месо.

Руло с тиквички

Още много рецепти ще намерите и в нашият готварски канал в Youtube. Не пропускайте да се абонирате. Благодаря ви 🙂

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар