застройка за супа

4 тънкости, за да не ви се пресече застройката за супа

Пресичала ли ви се е някога супа? На мен ми се е случвало 1-2 пъти. Но искам да ви уверя, че няма нищо чак толкова страшно, ако застройката за супа се пресече. Това по никакъв начин няма да се отрази на вкуса на супата. Единствената разлика ще е във  видът й. Виждали ли сте пресечена застройка за супа?

Ако сте яли курбан чорба, значи сте виждали, защото  при този вид чорба, застройката умишлено се пресича. Образуват се тънки бели лентички  белтък. Това всъщност е пресичането на застройката.

Какво правя аз, за да не ми се пресича застройката за супа?

1) Използвам само жълтъка на яйцето. Белтъкът е този, който коагулира и се превръща в тънки ивици. За да си спестя риска от пресичане, ползвам само жълтък.

2) Уеднаквяване на температурата на застройката и бульона на супата – след като си направя смес от жълтък и кисело мляко, в същата купичка добавям постепенно 3-4 с.л. от горещият бульон на супата и бъркам. Така температурата на бульона на супата и тази на застройката се уеднаквява.

3) Прибавям застройката на тънка струя и едновременно бъркам. В никакъв случай, не изливам наведнъж застройката, а постепенно!

4) Добавям застройката към супата, непосредствено след като съм махнала тенджерата от котлона.

При тази застройка, не е нужно след това завиране на супата отново. Температурата на бульона е толкова висока, че е напълно достатъчна, за да се сготви самият жълтък.

Това са моите тънкости, които аз ползвам, когато искам застройката на супата ми да се получи перфектно. Ако и вие искате отличен резултат, придържайте се към тези няколко стъпки и супата ви ще е застроена перфектно!

Ако ви се дояде супа, може да ползвате тези няколко лесни рецепти за супа:

Не забравяйте, че имаме готварски канал в Youtube, който може да посетите, защото там имаме много и най-различни рецепти!

Дано съм ви била полезна и ви благодаря за отделеното време.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар