5 лесни рецепти с патладжан, които всеки може да си направи

5 лесни рецепти с патладжан, които всеки може да си направи

Ако трябва да си призная, не готвя често с патладжан. Ако ме питате защо, няма да мога да ви отговоря. Нямам отговор, защото принципно обичам патладжани и ги хапвам с кеф, когато участват в каквато и да е рецепта. Не знам защо, но този зеленчук, в повечето случаи, просто го подминавам, когато пазарувам и се насочвам към всички останали, но не и към него. И все пак, в малкото случаи, в които съм готвила с патладжан, винаги след това съм си облизвала пръстите!

Днес искам да ви предложа 5 рецепти с участието на патладжан, които аз обичам много:

Пълнени патладжани с кайма – вкусни и лесни за направа. Плънката за тези патладжани се прави от кайма и лук. Запържвам плънката за кратко време, след това напълвам патладжаните и пека, докато се сготвят!

Пълнен патладжан с кайма

Пълнен патладжан с кайма

 

Разядка с печени патладжани – към тази разядка задължително си пригответе няколко филии хляб… Ще си оближете пръстите!

разядка с патладжан

Разядка с патладжан

Кьопоолу – това ми е една от най-странните думи в българския език. Мисля, че идва от турския език. Трудна ми е за произнасяне и за писане. Всеки път проверявам дали правилно съм я изписала….това обаче няма никакво значение, защото кьопоолуто е много вкусно и само човек, който го е опитвал, знае за какво говоря!

Кьопоолу

Кьопоолу

Руло с патладжани – пробвали ли сте някога такова руло? Аз не, докато просто, един ден реших да експериментирам и останах очарована. Рулото е много вкусно и никак не е трудно за направа!

Руло с патладжани

Руло с патладжани

Мусака с тиквички и патладжани – една малко по-различна и нетрадиционна мусака, но също толкова вкусна, колкото и класическата мусака. Опитайте я, сигурна съм, че ще ви хареса!

Мусака с тиквички и патладжани

Мусака с тиквички и патладжани

Не забравяйте, че още много рецепти, може да намерите и в нашият готварски канал в Youtube. Не губете време и се абонирайте, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там!

Благодаря ви за отделеното време и се надявам, че съм ви била полезна. Пожелавам ви хубав ден, изпълнен с много усмивки и приятни емоции!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар