разядка с патладжан

Вкусна разядка с печен патладжан, чесън и майонеза

Трябва да отбележа, без грам колебание, че тази  вкусна разядка с печен патладжан има един огромен недостатък – толкова е вкусна, че от похапването й, може и да не остане място за основното! Освен, че е много вкусна, характерното за нея е, че се приготвя много лесно. Единственото, което ви трябва са няколко патладжана, няколко скилидки чесън и няколко лъжици майонеза.

Какво количество патладжан ви е нужно за тази разядка?

Първият път когато я правих, аз изпекох 4 средни патладжани и от тях излязоха 2-3 малки купички, като тези за крем карамел. Установих, че ако трябва да я правя за гости, а не само за нас, определено ще ми трябват повече патладжани! Примерно 6 по-големи патладжана ще стигнат, за да направите няколко купички. Вярно, че разядката принципно, не е за наяждане, но все пак, ако свърши бързо, няма да е много весело!

Как пека патладжаните за тази разядка?

Измивам ги и не ги беля. Намушквам ги тук-там с ножа или с вилица и ги слагам в тавичката. Пека на 180-200 градуса, за няколко минути, докато патладжаните омекнат. Именно по това ще познаете, че патладжаните са изпечени. След това ги оставям да изстинат и ги беля. Уверявам ви, че се белят много лесно и няма никак да се затрудните!

Ето още няколко рецепти с патладжан:

В каналът ни в Youtube, може да намерите още много рецепти, лесни и по джоба на всеки. Посетете каналът ни и се абонирайте без колебание, за да не изпускате рецептите, които качваме там! Благодарим ви!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 4 ratings

Сходни рецепти