пълнени патладжани

Вкусни пълнени патладжани на фурна

Здравейте приятели! От заглавието вече сте разбрали, че ще готвим с патладжани. Обичате ли ги? Аз да 🙂 Харесвам кьопоолу, харесвам пържени патладжани и такива на фурна! Ако и на вас ви допада техният вкус, рецептата ще ви хареса.

Ще сготвим пълнените патладжани във фурната. Това за мен е най-лесният начин на готвене!

Когато готвите с патладжани, трябва да знаете, че преди самия процес, трябва да се осолят и да се изчака малко да престоят, за да могат да си отделят част от горчивината (никотина), която съдържат. След това, просто се обливат с вода и са готови, за да се готвят.

За плънка на патладжаните ще ползваме кайма. Овкусяваме си я с подправки като черен пипер, чесън на праз (ако няма пресен), кимион и сол на вкус. За по-свеж вкус, добавям и нарязан пресен лук. Към каймата добавяме и издълбаната сърцевина на патладжаните. Омесва се всичко и с това се изчерпва направата на плънката!

Този път, плънката няма да я запържвам предварително в тигана, а ще я сложа направо в патладжаните. Печенето след това, ще е напълно достатъчно, за да се сготвят продуктите. Ако желаете обаче, може да си запържите предварително каймата с лука.

Ето още няколко рецепти с патладжани:

Още рецепти за вкусни и лесни ястия за обяд, вечеря или закуска, може да намерите и в канала ни в Youtube. Абонирайте се и станете част от нашата голяма общност!

Благодарим ви за подкрепата!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 1 rating

Сходни рецепти