Пълнени патладжани с кайма

До този момент не осъзнавах, колко много съм пропуснала, като не съм включвала патладжана в менюто си. Не знам точно какво ме е отблъсквало от него, но да си призная, готвила съм го изключително рядко.  Мисля, че вече е време е да поправя тази своя грешка! Първата стъпка правя  именно с тази рецепта, която споделям с вас.

Сготвих пълнени патладжани, с плънка от лук, морков, сърцевината на патладжана и кайма. Можеше да добавя и домат (доматен сос), но не харесвам водниста плънка, затова си го спестих. Плънката може да е най-различна. Може да бъде с или без месо, може да бъде със сирена и какво ли още не. Независимо какви продукти ще включите в нея, важното е да е съобразена с вашите вкусови предпочитания. И така, сега ще ви разкрия стъпките за приготвянето на това ястие.

Не знам дали всеки, който готви патладжани премахва горчивината им (никотина), но аз го направих. Това се постига с осоляване, престой и след това отмиване.

Ето още няколко предложения с патладжани:

В канали ни в Youtube, може да изгледате клипа, който направихме специално за всички вас, докато правехме тази рецепта 🙂 За да не изпуснете някоя от най-новите ни рецепти, просто се абонирайте и няма да имате пропуск!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 12 ratings

Сходни рецепти