Супа Минестроне - зеленчукова експлозия в чинията

Супа Минестроне – зеленчукова експлозия в чинията

Поредното италианско кулинарно изкушение – супа Минестроне. Това е зеленчукова супа. Съдържа цяла палитра от зеленчуци. Принципно, Минестроне се прави без месо. В някои райони обаче и най-вече заради вкусовите предпочитания на съответният готвач, има изключение и може да се добави някакво месо, примерно пилешко или свинско.

Това обаче е изключение, защото класическата рецепта не включва добавянето на месо, само зеленчуци и още една съставка, която е задължителна. Задължително се добавя някакъв вид паста. Няма строго изискване за вида паста. Може да е всякаква. Днес, вместо паста, някои готвачи слагат ориз.

Основните зеленчуци за супа Минестроне са картофи, боб, лук, зелен фасул и други. Принципно, освен тези зеленчуци, може да се добавят още други по избор на готвача. Може да се сложат броколи, тиквички, патладжан и т.н. и т.н.

В общи линия, слагат се зеленчуци, които има на пазара, според съответния сезон. Днес сме облагодетелствани от тази гледна точка, защото на пазара има почти всякакви зеленчуци и то целогодишно.
Има още две съставки, които присъстват, почти при всяко Минестроне. Това са пестото и пармезана.

Как се прави супа Минестроне?

Тази супа се прави много лесно и прилича на повечето наши безмесни яхнии и супи. Зеленчуците се нарязват и се слагат в тенджера. Трябва да се има предвид, че различните зеленчуци се слагат по различно време, защото те имат различно време за готвене. Също така, може да се добави вино, доматен сос и т. н.

Щом като зеленчуците се сварят, почти накрая се слага някакъв вид паста и след още няколко минути супата е готова. Има и още един вариант на приготвяне, при който пастата се вари отделно, слага се по купичките и отгоре се залива със зеленчуковата супа.

Важно е пастата да не се вари прекалено дълго, а да остане алденте.

Надявам се, че ви е било интересно 🙂

Не забравяйте да посетите готварският ни канал в Youtube и да се абонирате, за да не пропускате рецептите, които качваме там! Благодаря ви за подкрепата!

 

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар