Тайната на съвършеният Виенски шницел е разкрита

Тайната на съвършеният Виенски шницел е разкрита

Ако някога сте яли шницел, вероятно знаете за какво кулинарно изкушение от месо ще говоря в тези няколко реда. Счита се, че родното място на шницела е Австрия. И все пак и до днес, все още се води спор между две държави за това, кой е измислил тази рецепта. Спорът се води между Австрия и Италия. Кой прав, кой крив за нас реално няма почти никакво значение. Важното е, че рецептата е на бял свят и може да се насладим на шницела.

Какво всъщност представлява и как се прави шницел?

Шницелът е много тънко месо, което се овкусява, панира и след това пържи. Някои казват, че месото трябва да е толкова тънко, почти прозрачно и все пак не трябва да се прекалява с начукването му. След начукването на месото, то се овкусява със сол и подправка по желание. След овкусяването, месото се овалва в брашно, след него в яйце и накрая в галета.

По оригиналната рецепта, месото за шницел трябва да е телешко месо от котлет без кост. Естествено, вместо телешко, шницел може да се направи и от свинско месо, че даже и от кайма. Този, направен от кайма, няма да е по австрийската рецепта, а побългарен вариант на шницел и все пак, също толкова вкусен.

Ето рецепта за шницел от кайма!

Ако за направата на шницел се ползва свинско месо, то е най-добре, котлета да е 3 см. дебел и после да се начука, толкова, че да стане почти прозрачно месото. Месото се готви за много кратко време и затова, ако е дебело, може и да не се сготви!

След начукването и овкусяването идва ред на пърженето и именно тук е разковничето за неустоимия вкус  на шницела.

Оказва се, че тайната за съвършения Виенски шницел се крие в пърженето!
Шницелът се пържи в три тигана, на три различни температури! В първият тиган с най -горещото олио се слага, за да не се свие месото. После в следващият  за получаването на златист цвят и накрая в последния, за да стане хрупкава панировката.

Може ли да предположите колко време се пържи месото? И отговорът е – ако месото е свинско,  се готви само една минута!

Ако искате да видите как може да си направите шницели от кайма, може да посетите готварския ни канал в Youtube. Не губете никакво време и се абонирайте за канала още сега! Благодарим ви!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар