Шницели от кайма

Рецептата днес е много лесна, а резултатът накрая изключително вкусен! Ще готвим шницели. Вероятно знаете, че шницелите се правят от тънко начукано месо (пилешко, свинско, телешко), което се панира и после се пържи. С тази рецепта обаче, ще ви покажа, че може да си направите вкусни шницели и от кайма. Даже този вариант е много по-лесен и бърз. Каймата може да е всякаква – пилешка, свинска или телешка, а може и смес. Лично аз, предпочитам свинската кайма, затова в повечето случаи ги приготвям с такава.

В допълнение ще трябват лук, малко вода, брашно и подправки. Вместо брашно, може да натрошите на дребно филия-две хляб. Хлябът може да бъде накиснат в прясно мляко или не…Кой както предпочита!

Когато овкусите хубаво каймата и разполагате с време, може да я оставите да престои  за няколко часа в хладилника. Престоя там, ще позволи каймата още по-добре да се овкуси. Не винаги обаче, разполагаме с време. За тези случаи, има вариант, в който пържите шницелите направо, след като сте направили сместа, без да е престояла в хладилника. Повярвайте ми и в двата случая, шницелите стават вкусни!

Ето още няколко предложения с кайма:

По-долу, може да видите подробно описание на необходимите продукти, както и клипът за направата на тези прекрасни шницели от кайма!

Ако не сте се абонирали все още за каналът ни в Youtube, време е да го направите. Имаме лесни и интересни рецепти за всекиго!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 11 ratings

Сходни рецепти