Ориз с бекон и зеленчуци на тиган

Ориз с бекон и зеленчуци на тиган

Здравейте на всички!

Не знам как е при вас, но при нас , веднъж седмично, в менюто ни има ориз! За да не е скучен, го комбинирам с всякакви продукти! Добавям му месо и различни зеленчуци! Любимият ми вариант е с пилешко месо, но не може всеки път да го готвя така, защото вкъщи ще има бунт 🙂

Месото е ясно, каквото и да е, все ще е вкусен ориза, защото той иска повече мазнотийка!

Вариациите със зеленчуците беше малко по-трудно, докато просто не започнах да пробвам. Така открих, че ориза се съчетава добре и с грах. Да, точно така! По-рано, за мен тази комбинация беше немислима, но хората са казали” никога не казвай никога”! Уточнявам, че ползвам замразен грах, който в пакета имаше и малко царевица, която се вижда на снимката.

И така, рецептата, която ще ви предложа днес е за ориз с грах и бекон, сготвен на тиган. Наистина лесно и много вкусно. Може да я използвате, както за обяд, така и за вечеря. Поднесете със салата и направо ще си оближете пръстите.

Едно важно уточнение – когато добавям водата към ориза в тигана, винаги я прибавям постепенно! Слагам една купичка вода и щом изври слагам следващата. Така няма да пропуснете точния момент на сготвяне на ориза.

Принципно правилото вода: ориз е 3:1, но необходимата течност зависи от продуктите, които са в тигана и самият ориз. Затова добавям водата постепенно, за да не пропусна точния момент! И още нещо – ако имате бульон, заменете водата с него. Аз не винаги имам и затова, бай-лесно ми е просто да ползвам вода.

Разгледайте и тези рецепти с ориз:

Благодаря ви за отделеното време и не забравяйте да посетите  и канала ни в Youtube. Пожелавам ви хубав ден, изпълнен с много усмивки и причини за радост!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 1 rating

Сходни рецепти