Никога не правете това, когато режете месо!

Никога не правете това, когато режете месо!

Има една грешка, която домакинята може да допусне по невнимание или незнание, когато реже месо! Опасността идва от  бактерията Ешерихия коли!

Понякога, в бързината и в недостига на време, бързаме и може да допуснем грешка, в процеса на готвене, която може да застраши здравето ни. Тази грешка е да ползваме дъската за рязане, веднага след като сме я ползвали за рязане на месо, особено пилешко.

Примерно, нарязвате си пилешкото месо за готвене и непосредствено след това, върху същата дъска си режете зеленчуците за салата. Никога не правете това! Опасността се крие в преноса на бактерии, които застрашават здравето ни. Ако по месото има Ешерихия коли, тя ще се разпространи след това и по зеленчуците за салата. Бактерията ще се разпространи по всеки следващ продукти, който режете на същата дъската.

Опасност от Ешерихия коли!

Опасност от Ешерихия коли!

Тази бактерия може да бъде много опасна за здравето ни. Може да предизвика редица неразположения, понякога може да се  стигне и до по-сериозни ситуации. Затова трябва да внимавате много. Ако ползвате една и съща дъска за рязане, след като нарежете месото, хубаво я измийте с препарат и едва след това, може да я ползвате за други продукти.

Най-добре е да се ползват различни дъски за рязане на месо и за рязане на плодове и зеленчуци. Обаче, ако имате само една дъска и я ползвате за рязане на всичко, запомнете, че след рязане на месо, винаги без изключение, трябва да я измиете много хубаво и едва след това да продължите с рязането на каквото и да е друго.

Недейте да си го спестявате това действие, защото то може да навреди на здравето ви. Пет минути, които ще отделите за миене на дъската, може да ви спестят неразположения, които ще продължат много повече от 5 минути 🙁

 

Ето още една статия, която ще ви бъде полезна:

Не забравяйте, че в Youtube имаме канал, в който може да намерите много рецепти, които да намерят място в менюто ви!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар