Пилешка супа приготвена по уникална рецепта!

Пилешка супа приготвена по уникална рецепта!

Пилешка супа е една от любимите български супички, която всяка българска домакиня и майка приготвя. Тази супа е много хранителна, вкусна, полезна и се приготвя магически лесно. Дали ястието произхожда от родна България или не, не може да се каже, но може със сигурност да кажем, че то се приготвя у нас от векове. Всеки си спомня с умиление, пилешката супа, която баба му е правила и то от домашна кокошка. Днес макар и да не колим кокошки, можем съвсем бързо, лесно и вкусно да си спретнем една пилешка супа – пръстите да си оближеш. Ако сте забелязали по родните курорти няма обедно меню, което да мине без вкусната гозба и това е съвсем обяснимо, тя се хапва с охота от българи и чужденци.

Пилешка супа – простичка, но уникална рецепта със страхотен вкус!

Пилешката супа е важно да се приготви в определена последователност, за да се получи един богат вкус от зеленчуци, месо и фиде. Разбира се накрая е добре, да не кажем задължително да си застройте супата със застройка от едно яйце и малко кисело мляко! Относно сервирането, една супичка, като тази лека и хранителна, си върви с препечени до златисто филийки хляб. Може и топъл домашен хляб да си направите за нея, но тук е въпрос на желание и малко умения.

Първото, което трябва да направите за една пилешка супа е да сварите пилешки бутчета или цяло пиле, както ви харесва, за да си пусне месото бульона и да стане истинска супа. Не се полъгвайте да слагате пилешки бульони от кубче, натуралния вкус е най-добър! Разбира се, ако си имате и баба на село, да ви прати домашна кокошка, няма да има по-вкусна от вашата пилешка супа, но и купеното пиле не е лошо, ако е качествено. За зеленчуците в супата ще ви трябва да си набавите малко лук (стар), моркови (един, ако е голям или 2-3, ако са малки), картофи не повече от два малки и домат (пресен по желание, ако не правите застройка!). Малко фиде и пресен магданоз за накрая, и супата е почти готова за около час, не повече.

Пилешка супа, която става невероятно вкусна се прави по следния начин: докато ври месото, първо обирате отгоре на бульона пяната, която се получава в началото. След това спокойно може да добавите вече зеленчуците – моркови настъргани или на ситни кубчета нарязани, лука също нарязан по желание. Така бульона става по-богат и вкусовете се преплитат по уникален начин. Когато месото е готово, то се изважда и обезкостява. Все пак е супа и най-малките кости трябва да ги няма! Връщате месото, добавяте картофите и като заври последно добавяте фидето. Така гарантирано супата ви ще стане много вкусна.

Като махнете пилешката супа от котлона е добре да изчакате около час-два докато се поохлади и тогава да застроите. Тайната на гладката застройка за пилешка супа е да сложите в нея капка лимонов сок! Ако няма да правите застройка добавяте пресния настърган домат! Сервирате с пресен магданоз и хапвате с удоволствие.

Вижте няколко интересни рецепти за приготвяне на пилешка супа:

Супа направена без застройка
Направете си вкусна супа с пилешко
Супа с пилешко, фиде и картофи
Лесна рецепта за пилешка супа с фиде

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар