Домашен крем – десерт (бързи, смели и сръчни) с неповторим вкус

Домашен крем – десерт (бързи, смели и сръчни) с неповторим вкус

Домашен крем се приготвя лесно, въпреки че много домакини се страхуват да не загорят крема и той да стане с дъх на загоряло. Както всяко нещо, така и домашния крем си има майсторлък в приготвянето. Тоест, за да стане добре трябва да се изпълни точната последователност на приготвянето. Относно това, как ще се консумира крема, вариантите са безброй. Така например можете да предложите на семейството си вкусен домашен крем с ванилов аромат, сервиран в индивидуални чашки. Може да си напълните еклери с домашен крем, да го използвате в направата на домашна торта с бисквити или блатове. Става много вкусно, когато си направите и домашна торта с кроасани и домашен крем или бишкотена торта отново с вкусния домашен крем. Както казахме вариантите и комбинациите са много, а резултата винаги е изключително вкусен и зрелищен десерт.

Домашен крем – приготвен у дома и използван по много начини

Има много хора, като чуят за домашен крем и започват да се мръщят. Те си мислят, че кремчетата са храна само за бебетата и малките деца, но много грешат. Домашния крем се приготвя лесно, бързо и от качествени съставки. В него няма консерванти и набухватели, като в купешките кремове, така че освен вкусен е и полезен. При това, ако не сте любители на кремовете по принцип, то приложението на крема не спира до изливането му в чаша и оставянето в хладилника. Домашните торти и десерти са немислими без участието на един вкусен домашен крем! Затова ето и класическата рецепта за него.

За приготвянето на домашен крем са ви нужни качествени яйца (по-добре домашни, ако е възможно!), прясно мляко (пълномаслено), захар (кафява или бяла по избор), брашно и аромат (лимон, ванилия, шоколад или друго). За да ви стане крема и да не загори най-вече, трябва да спазвате следната последователност: в тенджера с не загарящо дъно изливате около литър и половина прясно мляко. Затопляте го, но не го оставяте да заври!!! Същевременно в отделна купа си разбърквате около 6-7 яйца (среден размер), захар 150 грама и 100-150 грама брашно. Сместа трябва да се разбие до гладко, без да остават бучки и не смесени елементи. Идва сюблимния момент, когато на тънка струя яйчената смес се добавя към прясното мляко, докато постоянно бъркате (с дървена лъжица по-добре). Бъркате докато крема започне да се сгъстява и да се отделя от стените на тенджерата.

Домашен крем се приготвя добре винаги и няма опасност да го загорите, ако спазите всичко описано по-горе. Сега, след като крема ви е вече готов, може да го използвате за различни видове сладкиши, да напълните еклери или кроасани с него, а защо не и да го налеете в красиви чашки с по една ягодка за разкош отгоре. Да ви е сладко!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар