Шоколадов ганаш

Какво е шоколадов Ганаш и как се прави?

Здравейте хора, желаещи да научат нещо ново. Днес темата ще има шоколадов вкус. В няколко реда ще се опитам да обясня какво е ГАНАШ (chocolate ganache) и как се прави…

Самата дума звучи така, сякаш е нещо наистина сложно! Обаче, никак не е! Независимо как звучи, Ганашът е едно от най-лесните неща, които са част от сладкарството.

Какви продукти са нужни, за да направим Ганаш?

Нали казах, че е едно от най-лесните неща. Обърнете внимание, че за направата му са нужни само два продукта.

Готварска сметана

Шоколад

Нужно е да се отбележи, че освен тези два продукта, могат да се добавят разни овкусители, като портокал, някакъв ликьор, орехи, други ядки и т.н.

Как се прави Ганаж?

chocolate ganache

Слагате малка касерола на котлона. Слагате вътре сметаната и я оставяте да се затопли. Преди да заври, натрошете шоколада и го сложете при сметаната. Сега идва ред на бъркането. Бъркайте постоянно, докато се получи плътна и лъскава шоколадова смес. Когато сместа е готова, махнете касеролката от котлона.
Съотношението между шоколад и сметана може да бъде 1:2 или 1:1… Въпрос на вкусови предпочитания.

Може да се използва бял, черен или млечен шоколад.

Изискването на сметаната е да бъде с висока масленост.

След като Ганашът е готов, махнете от котлона и оставете в хладилника да изстине. След това, разбийте с миксер и готово!

Ганашът може да се използва за глазура на торта, кекс и други сладкиши. Освен това, може да се използва и за пълнеж на най-различни сладкиши!

Надявам се, че съм задоволила любопитството ви с тези редове. Ако ви се хапва нещо сладичко, разгледайте десертите, които имаме в сайта. Освен това, за още рецепти, посетете кулинарния ни канал в Youtube. В него имаме много и най-различни рецепти за делник и празник! Благодаря ви за отделеното време!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар