Торта “Сахер” е измислена от 16 - годишен чирак

Торта “Сахер” е измислена от 16 – годишен чирак

Поредното кулинарно изкушение с родина Австрия. До прочутият и всеизвестен австрийски (виенски) шницел, се нарежда едно сладко творение. Това е един от най-известните австрийски десерти, редом до ябълковия щрудел и накъсаната палачинка (Кайзершмарн), поднесена с пудра захар и накиснати в ром стафиди. Любимата торта на всеки австриец, това е тортата Сахер! На нея даже има посветен специален празник.

Създадена е през 1832 година от 16 годишен чирак – Франц Сахер, чирак в двореца! Той измисля рецептата, която е емблематична за Виена.

Торта Сахер има плътността на брауни. Това е шоколадова торта! Характерното за направата на тази торта е, че се използват много масло, много шоколад и много яйца, които се разделят на белтъци и жълтъци. Блатовете се изпичат, след което се разрязват през средата. Между двата блата по средата се намазва с конфитюр от кайсии. С конфитюр се маже и отгоре. След като изстине, отгоре се залива с топъл шоколад , смесен с пудра захар и вода.

Оригиналната версия на рецептата се прави само в едно единствено място- в хотел Сахер , който е открит от сина на този чирак.

Вие опитвали ли сте някога това кулинарно изкушение? Може да ми пишете долу, в коментарите!

Освен това, ако искате още рецепти за десерти, може да посетите готварския ни канал в Youtube! Абонирайте се още в този момент, без да се колебаете! Благодаря ви!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

,

Все още няма коментари.

Вашият коментар