palachinki

Имам рецептата за най-вкусните палачинки

Това е рецептата ми за палачинки, която ползвам всеки път, щом ми се прииска да си направя палачинки. Спрях се на нея, след многобройни опити. Правила съм палачинки с вода, с миксиране на вода и прясно мляко, че даже и с лимонада…но тази рецепта с прясно мляко ми е най-сполучливата. След като за себе си, установих, че това е рецептата за палачинки, която най-много ми харесва, никога вече не опитвам нови начини за тяхното приготвяне. За мен, това ми е най-сполучливата рецепта, а и хората са казали, че когато едно нещо работи, не трябва да се променя!

Следвайки именно този принцип, винаги правя палачинките, по тази изключително лесна рецепта, само с три продукта. По-долу имаме и видео, което може да изгледате и да видите как приготвям тези прекрасни и много вкусни палачинки!

Как правя сместа за палачинки?

Както вече споменах по-горе, в миналото съм пробвала много и най-различни варианти за правене на палачинки. Понякога, когато ми се е яло палачинки, но съм нямала прясно мляко, съм правила палачинките с вода. Не че са лоши, ама не са толкова вкусни, както с мляко, а на всичкото отгоре, са ми и малко по-жилави. Да това е точната дума, която мога да ползвам за палачинките с вода. Те нямат тази еластичност, както имат палачинките направени с мляко. По-сухи са и не ми много харесват.

Правила съм и палачинки, едновременно с вода и прясно мляко…и там нещата не бяха много по-различни. Вкусни са , ама не чак толкова, колкото ми се иска на мен 🙂

И така, докато веднъж не ги направих само с прясно мляко и да…..открих топлата вода. Това бяха най-вкусните палачинки, които някога бях опитвала.

Сместа я правя само с прясно мляко. Не добавям никаква вода. Направени по този начин, палачинките наистина са много мекички и не са грам жилави! Именно такива трябва да бъдат палачинките мекички, за да са вкусни!

Сместа забърквам само от яйца, прясно мляко и брашно. Както знаете, сместа трябва да е толкова течна, колкото е бозата, за да са еластични, а не глетави (не знам кой я е измислил тази дума, ама тя е много подходяща).

Ето още рецепти с палачинки:

Още лесни рецепти, може да намерите и в нашият канал в Youtube. Абонирайте се сега, за да не изпуснете някоя от прекрасните и лесни рецепти, които качваме и там!

Благодарим ви сърдечно за подкрепата!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.9 /5)
  • 5 ratings

Сходни рецепти