Какво според вас е Ру и за какво се използва?

Какво според вас е Ру и за какво се използва?

Здравейте отново и добре дошли в нашия блог. В днешната статия ще разкрием какво е Ру, как се прави и за какво се използва!

И така, да започнем с това да разкрием същността на Ру:

Ру е смес от брашно и масло, която смес има вид на кашичка. Някои от готвачите ползват различна мазнина за направата му. Вместо животинско масло, може да се ползва растително масло, зехтин, олио или мас. Мазнината, която се ползва зависи от района, в който се прави и от самия готвач! Като стана въпрос за район, нека споменем и откъде идва Ру.

Я се опитайте да отгатнете. Ще ви дам жокер – идва от страна, където в готвенето се използва страшно много масло…. сетихте ли се? Точно така, това е Франция! Французите са измислили Ру.

Направеното вече Ру, трябва  да се съхранява в хладилника!

За какво се използва Ру?

Ру се използва за сгъстяване на сосове, супи и други ястия. Като стана въпрос за сосове, сега е момента да отбележим, че Ру може да се ползва за направата на прочутия сос Бешамел.

В зависимост от времето на готвене, Ру може да бъде няколко вида:

  • бяло
  • златисто
  • кафеникаво
  • тъмнокафяво

Колкото по-кратко е готвено Ру, толкова способността му да сгъстява е по-голяма. Това означава, че бялото сгъстява най-силно, а тъмнокафявото сгъстява най-слабо!

Когато обаче стане въпрос за аромат, нещата стоят точно обратното- бялото мирише най-слабо, а тъмното е много по – ароматно. Това означава, че за да се вкара повече аромат, трябва да се ползва тъмно Ру!

Надявам се, че статията ви е била интересна и е засилила апетита ви за знания!

Ако пък искате идея за закуска, обяд или вечеря, може да посетите канала ни в Youtube! Абонирайте се още сега! Благодарим ви!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар