Сос Алфредо

Как се прави сос Алфредо (sauce alfredo)?

Сосовете са прекрасна добавка към много от ястията. Те могат да направят ястието да изглежда изискано и поднесено с финес, като и да добавят още повече вкус. Сосовете правят храната още по-вкусна, защото придават допълнителна сочност.
Сос Алфредо идва от италианската кухня. Прави се на основата на сметана, т.е. Алфредо е сметанов сос. Много вкусен и ароматен!

Как се прави сос Алфредо (sauce alfredo)?

Много е лесно. Сигурна съм, че никой няма да изпита никаква трудност в това да си направи този бял сос. Точно така, този сос се числи към групата на белите сосове!

И така…. слага се тиган на котлона. В него разтапяте малко краве масло. Добавяте пресован чесън или ситно нарязан. Когато маслото се разтопи, добавяте сметаната и бъркате. Само след много кратко време (сметаната не трябва да кипва), добавяте настъргано сирене Пармезан. Сега вече бъркате хубаво, докато сиренето се разтопи и се получи гладка, хомогенна смес. Накрая, овкусявате със сом на вкус, черен пипер и ако желаете някаква свежа подправка!

За какви ястия се ползва сос Алфредо?

Паста с Алфредо сос

Много си подхожда с паста. Италианците хапват често паста с този прекрасен бял сос. А чували ли сте за Пиле със сос Алфредо…. Толкова е вкусно, че чак да си оближеш пръстите. И да, този сос се поднася заедно с пилешко месо, зеленчукови ястия и т.н.

Как се съхранява сос Алфредо?

В случай, че сте направили повече сос от необходимото ви количество сос в момента, сложете соса в затворен съд и го пъхнете в хладилника. Там, сосът ще издържи 2-3 дена!

Благодаря ви, че бяхме заедно. Не забравяйте да посетите и нашия готварски канал в Youtube. Там има много и различни лесни рецепти за делник и празник!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар