тартар

Стек Тартар – обичате ли да хапвате сурово месо?

Стек Тартар (steak tartare)- ето това е едно от тези ястия, които или мразите или обичате, с цяло сърце!

Какво ви е мнението за яденето на сурово месо? Питам, защото предполагам знаете, че Тартар всъщност е сурово месо. В менютата на ресторантите, се води като стек Тартар. Та това ястие е част от менюто на всеки скъпарски и изискан ресторант. Много хора го обожават, но има и такива, които го мразят и не биха си и помислили да консумират такова нещо. Както обичам да казвам – въпрос на вкус!

Как се прави стек Тартар?

Най-напред, започваме с месото. То трябва да  с високо качество. Използва се хубаво телешко месо. То трябва да се нареже на много ситно. Месото не трябва да минава през блендер, иначе ще стане с консистенция на кайма. Задължително месото трябва да бъде нарязано. Ножът трябва да е много остър, защото наистина месото трябва да бъде нарязано изключително ситно. Парченцата трябва да са супер ситни!

Стек тартар

Добавя се още лук, нарязан на много ситно. Може да добавите каперси, кисели краставички или друг нарязан на ситно зеленчук. Овкусява се със сол, пипер или друга подправка по желание. Освен това се добавя още горчица и задължително сос Уорчестър и сок от лимон. Всичко се слага в купа, разбърква се хубаво и се оставя в хладилника, да се охлади и същевременно да се овкуси. Когато това стане, месото се оформя като кръгла плоча с помощта на диск. Отгоре се слага жълтък и се сервира. Забележете, че жълтъкът също трябва да бъде суров.

Сурово месо, на всичкото отгоре и суров жълтък – трябва наистина да си много смел, за да го хапнеш!

Надявам се, че ви е било интересно с мен. Разгледайте и останалите статии в блога ни. Ако искате идея за някакво вкусно ястие или десерт, посетете кулинарния ни канал в Youtube! Благодаря ви за отделеното време!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , , , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар