Прекрасна баница с тиквички

Не знам какво да кажа…. 🙂 Тази баница е толкова вкусна, че чак докато пиша тези редове, пак ми се прииска да я направя. Първият път, докато я правех, бях малко скептична, но след като я опитах, всички съмнения се изпариха, със скоростта на светлината. Не съм очаквала, че с тиквички може да се направи и баница. Оказва се, че тиквичките са един прекрасен зеленчук, с който могат да се направят много вкусни рецепти. Стига с хваленията, нека сега разясня някои важни моменти от приготвянето на тази баничка.

Знаете, че тиквичките съдържат много вода. Задължително, трябва да ги изстискате от нея. Може да го направите с ръце или с марля, както прецените, но е важно да го направите.Иначе ще пуснат много вода и има вероятност баницата да стане глетава.

За да си спестя първо мазането с олио, после с яйца, направо заедно съм разбъркала яйцата и олиото, и след това направо намазвам всяка кора. Навивам корите по две.

Не съм правила смес от яйца с кисело мляко, каквато принципно  ползвам за баница със сирене. Тук исках да се разгранича максимално  от стандартният вкус на баницата с готови кори. 

В тази рецепта, съм ползвала моцарела, вместо стандартното сирене. Вкусът е малко по-различен и май по-добър, но това е въпрос на вкус.

Ето още няколко рецепти с тиквички, които може да погледнете:

По-долу, може да изгледате видео рецептата за тази баница. Стараем се, рецептите които постваме тук, да имат и видео вариант в канала ни в Youtube. Ако не сте се абонирали все още за него, направете го, за да може да виждате нагледно как стават нещата 🙂 Пък и за да може да растем и да стигнем заветните 100 000 абонати!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.9 /5)
  • 10 ratings

Сходни рецепти