Спагети от тиквички

Революционно 🙂 Днес ще готвим спагети от тиквички. Ще заменим пастата със зеленчук и то какъв. Тиквичките са прекрасен продукт, от който може да се сготвят невероятно вкусни ястия. Ние сме правили кюфтета от тях, мусака, руло, което стана просто прекрасно и какво ли още не! За наша радост, всичко се е получавало, без никакъв пропуск. И с днешната рецепта е така. Правили сме си спагети от тиквички много пъти и накрая все сме си облизвали пръстите. С обикновен нож няма да се получи търсеният ефект. За да се оформят като спагети, тиквичките трябва да се нарежат със специален уред, който може да се закупи от всеки магазин за домашни потреби. Този уред, който има различни варианти, нарязва тиквичките като спагетки, на тънки ивички.

Спагетите от тиквички могат да се сготвят с каквото вие желаете. Слагате тигана на котлона. Запържвате за минута-две някакъв колбас нарязан на кубчета, заедно с една скилидка чесън. Добавяте след това спагетите. Запържвате още минута-две и накрая добавяте 1-2 с.л. сметана. Още минута и махате от котлона.  Вариантите са много!

Понеже тиквичките са нарязани на много тънки ивички, не е нужно да преминават през дълга термична обработка.

Когато са готови, сервирате по чиниите, поръсвате отгоре с пармезан и  готово. Една тиквичка е за една порция. Колкото порции желаете, толкова тиквички нарежете.

По-долу, може да видите клипа за приготвянето на тези спагети от тиквички и ако все още не сте се абонирали за канала ни в Youtube, време е да го направите!

Ето още няколко предложения с тиквички:

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.9 /5)
  • 12 ratings

Сходни рецепти