Фритата с тиквички

Днес ще готвим фритата с тиквички. Тя е испанският прочит на омлета, но с добавяне на много повече зеленчуци, отколкото при стандартния омлет.

Както показва и името на рецептата, акцента ще е тиквичката, която ще добавим към останалите продукти. Освен нея, към яйцата ще прибавим лук, картофи, моркови и чушка. Всичките тези зеленчуци, първо трябва хубаво да се запържат и едва накрая да се добавят яйцата. Зеленчуците, които се добавят могат да са най-различни, според вкусовите предпочитания.

Ще повдигнем въпросът относно картофа, който ще добавим. Пърженето на картофът отнема сравнително повече време, затова може първо да се свари и след това да се добави към останалите зеленчуци в тигана, за да се пържи по-кратко време. Да, ама  по-лесният вариант е да се сложи суров в тигана, вместо предварително  да се вари. Пък и няма да има толкова много съдове за миене 🙂 Домакините знаят за какво говоря!

И така, по-долу може да намерите подробности относно приготвянето на фритатата с тиквичка. Направихме и клип, който може да погледнете!

Ето още няколко предложения с тиквички:

В каналът ни в Youtube може да намерите още много рецепти с тиквички и с какво ли още не! И….ако все още не сте се абонирали за нашия канал, направете го, ще останете доволни!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.8 /5)
  • 12 ratings

Сходни рецепти