Пица с блат от тиквички

След като направих тази пица, останах изненадана от нейния вкус. Много вкусна,  ароматна и по нищо неотстъпваща на тази с тестен блат. Блатът се прави от тиквички, яйца и кашкавал, който служи като спойка между тиквичките и яйцата. Не се добавя никакво брашно, което прави тази пица здравословна и с по-малко калории, от които ние жените изпитваме ужас. 🙂 Тиквичките се настъргват на рендето и след това хубаво се изстискват от водата им, която е доста. Едва след това, към тях се добавят яйцата и кашкавала. Да не забравяме и овкусяването на блатът. Вероятно ще ме упрекнете, но вместо копър, аз слагам чубрица. Предпочитам я пред копъра.

След като забъркате сместа за блатът, изсипете го в тавичка, на чието дъно има хартия за печене. Печете около 15-18 минути на 220 градуса и след това извадете тавата от фурната. Наредете отгоре, каквото желаете. Аз сложих шунка, чушки, домат и накрая настърган кашкавал. Плънката е изцяло по ваше предпочитание. След като наредите плънката за тази пица, върнете тавата във фурната и печете  още няколко минути. Малко преди пълното изпичане, поръсете с кашкавал и отново запечете за минута-две, колко да може той да се разтопи. Еми това е! Пицата вече трябва да е готова. 🙂

Ето още едно предложение за пица:

Вече има и качено видео за тази рецепта по-долу в описанието и в канала ни в Youtube. Ако все още не сте се абонирали, не губете време и го направете, защото има какво да се види!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (0.2 /5)
  • 327 ratings

Сходни рецепти