Домашна ягодова лимонада

Домашна ягодова лимонада – глътка свежест в горещите дни

Здравейте приятели, днес ще ви опиша начинът, по който вкъщи си правя домашна лимонада. Освен, че е много освежаваща, тя е и много ароматна. Това няма да бъде просто домашна лимона…това ще бъде ягодова лимонада!

За да я направя, се снабдявам с лимони, ягоди, малко мед и вода. Това са всички необходими продукти, с които си правя тази лимонада вкъщи!

Най-напред си пюрирам ягодите и ги прецеждам, за да отстраня малките ягодови семенца.  След това, изстисквам сокът от няколко лимона. Само да отбележа, че остатъците от прецеждането на ягодите и изстискването на лимоните, може да ги ползвате за разкрасителни цели и да си направите маска за лице и деколте.

Пюрирането и прецеждането на ягодите и изстискването на лимоните са единствените действия в тази задача, които отнемат малко повече време. Всичко останало е съвсем просто и за секунди.

Изсипвам сокът от лимоните и пюрето от ягодите в каната. Наливам вода. Водата я наливам по малко, за да не пропусна точния момент. Слагам малко, опитвам и преценявам дали да слагам още вода или не.

След като добавя водата, добавям малко мед за сладост. Забелязала съм, че колкото и да са сладки ягодите, лимонадата винаги има нужда от допълнителна сладост, която придавам с мед или малко захар (в редки случаи). Разбърквам всичко това и разливам по чашите. Разбира се, няма как да не сложа и няколко кубчета лед 🙂

Ето още няколко предложения за освежаващи напитки:

Само  да ви подсетя, че още лесни рецепти, може да намерите и в  нашият готварски канал в Youtube. За да не изпускате видео рецептите, които качваме там, единственото нещо, което трябва да направите е да се абонирате за канала ни и да натиснете камбанката, за да получавате известия, когато качваме ново видео!

Приятно гледане и ви благодарим за подкрепата!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.8 /5)
  • 3 ratings

Сходни рецепти