mlechen sheik s qgodi i sladoled

Освежаващ и много вкусен млечен шейк с ягоди и сладолед

Искате ли прохлада в горещите дни? Направете си    млечен шейк! Това определено ще ви донесе, и прохлада и много наслада:)

Правили ли сте някога млечен шейк? Ако отговорът е не, сега ще ви покажем как става!

Много лесно и за не повече от  пет-шест минути време! Какво по-хубаво от това. Хем бързо, хем и много вкусно!

Нужни са ви само:

  • прясно мляко
  • няколко любими плодове
  • сладолед за разкош

Принципно, основата за млечният шейк, това е прясното мляко. Към него се добавят плодове, които обичате и готово! В общи линии е това!

Оттук нататък всичко, което ще добавите, ще бъде за разкош!

Когато правите този млечен шейк, изберете плодовете, които обичате. Може да ползвате банани, ягоди, круши, киви и т.н. Каквито плодове обичате, такива сложете! Аз примерно, много обичам ягоди и затова, в повечето случаи, когато правя шейк, ползвам тях.

Понеже плодовете не винаги са достатъчно сладки, за да придам повече сладост на шейка, добавям малко мед или сладолед. По-здравословният вариант е да сложите мед, но пък по-вкусния е да ползвате сладолед 🙂 Освен това, ако добавите сладолед, той допълнително ще овкуси шейка, защото ще му внесе и собственият си аромат и вкус!

Ако искате да коригирате плътността на шейка, може да го направите, като добавите още плодове, например банан или още сладолед!  Варианти много!

Най-здравословният вариант за направата на този млечен шейк е да ползвате мед за сладост, плодове за аромат и вкус и мляко, което не е от животински вид. Примерно, може да ползвате мляко от бадеми, соево мляко, кокосово мляко и т.н.

За разкош, може да добавите няколко листенца мента или пък щипка черен пипер, ако сте достатъчно смели:)

Ето още една рецепта, която да донесе прохлада в горещините:

Домашен сладолед с пъпеш

Още лесни и интересни рецепти, може да намерите и в нашия видео канал в Youtube. За да не изпускате видео рецептите, които качваме там, не губете време и се абонирайте сега! Ще останете доволни и силно вярваме, че ще ви бъдем полезни!

Благодарим сърдечно за подкрепата ви скъпи приятели!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.9 /5)
  • 4 ratings

Сходни рецепти