keks s kakao

Зебра Кекс с какао – много мек и пълен с аромат

Ако ви се похапва кекс с какао, може да разчитате на тази рецепта. Тя е лесна и много сполучлива! Изпробвала съм я многократно и е с гарантиран краен резултат!

Кексът, който се получава по тази рецепта е много мек, много ароматен и най-важното много вкусен. И не само това…той е и много добър на вид, защото е със зебра принт. С вкуса и вида на този кекс, задължително ще зарадвате своите любими хора, които искате да изненадате с нещо вкусно и сладичко.

Освен всичко останало, кексът се пече за много кратко време – 30 минути и е готов…поне при мен е така, като само да спомена, че моята фурна е с вентилатор! Фурната трябва да е предварително загрята на 180 градуса. Вероятно знаете, че печивата с бакпулвер, могат да се пекат в предварително загрята фурна, а тези със сода бикарбонат във фурна, която не е загратя предварително!

Диаметърът  на тавата, в която пека този кекс е 25 см. Принципно, може да ползвате, както кръгла тава, така и квадратна или правоъгълна. Ефектът на Зебра принта ще си пролучи, независо каква форма тава ползвате. Най-важното е да работите в центъра на тавата, независимо каква форма е тя. Слагайте сместа в центъра и желания ефект ще се получи. Редувайте двете смеси и ползвайте отделни лъжици за отделните смеси.

Друго нещо, което трябва задължително да спомена е, че при кексовете с два цвята, в частност с какао, задължително към какаовата част от сместа, трябва се добави малко прясно мляко (вода), за да може двете смеси да се уеднаквят като консистенция, иначе какаовата ще е малко по-суха!

Ето още няколко рецепти за кекс:

Още много изпитани рецепти, може да намерите и в нашият готварски канал в Youtube. Абонирайте се сега, за да не пропускате водео рецептите, които качваме там! Благодарим за подкрепата ви!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 3 ratings

Сходни рецепти