Пържени кюфтета с кайма и пресен лук

Вкусотия! Това е думата, с която ще опиша тези кюфтенца. Сочни, ароматни и пържени… Знам, че пърженото е малко по-вредно от печенето, но пържените кюфтета са ми много много по-вкусни 🙂 А, вероятно и на повечето от вас!

Тази рецепта, леко се отклонява от традиционната за кюфтета. Разликата идва от факта, че към каймата ще добавя няколко намачкани варени картофа. Тази добавка, леко променя вкуса или по-скоро консистенцията на кюфтенцата, но това не означава, че са по-малко вкусни в сравнение със стандартните, напротив!

Вариантът с добавянето на варени картофи към каймата, е идеалнен когато нямате много кайма, а трябва да направите повечко кюфтета. Картофите ще свършат идеална работа.

По-долу, ще намерите подробно описание на начина на приготвяне на тези много вкусни кюфтенца. Не забравяйте да наредите изпържените кюфтета в чиния, на чието дъно трябва да поставите кухненска хартия, за да може да се отцеди излишната мазнина. И накрая, поднесете  кюфтетата със свежа салата.

Ето още няколко предложения с кайма:

Ако искате да видите нагледно как приготвяме голяма част от рецептите публикувани тук, може да посетите канала ни в Youtube и да се абонирате, за да не изпуснете някоя от най-новите ни рецепти!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.2 /5)
  • 23 ratings

Сходни рецепти