Солен тарт с кайма и картофи

Безспорно, каймата и картофите, са едни от основните продукти, които присъстват на нашата трапеза. В съчетание, от тях може да се сготвят прекрасни и много вкусни ястия. Рецептите са безкрайно много на брой. Като се започне от рула, мусака, кюфтета и какво ли още не, че даже и баница с кайма. Правили ли сте някога таква? Аз да и ви уверявам, че това е една от най-вкусните баници. В сайтът ни и каналът в Youtube, може да намерите повече подробности за тази рецепта.

Днес ще споделя за впечатленията си от едно друго, може би не толкова познато ястие , каквото е тарт от кайма и картофи. Принципно, тартът е сладкиш, при който се прави тестена основа, която се пълни с крем. При направата на соленият тарт, следвам принципа за направа на сладкия, но съчетавам друг вид продукти. Тук основата ще я направя от кайма, която предварително хубаво е овкусена. Когато овкусявате кайма, тя трябва да се остави да престои известно време настрана, за да може да се овкуси по-добре. Ако обаче нямате време, както често се случва, няма проблем и веднага да я сложите да се пече.

За пълнеж на соленият тарт, ползвам картофи, яйца и сирене. Плънката трябва да е гъста, за да може след това да се режат хубави парченца. Разбира се, може да проявите въображение и да съчетаете други продукти, които отговарят напълно на вашите вкусови предпочитания. 

Ето още няколко предложения с кайма:

Направили сме видео рецепта за солен тарт, която може да видите  по-долу, където е описанието на самата рецепта.

Не забравяйте да се абонирате за каналът ни в Youtube, където имаме много и най-различни рецепти!  Каналът ни в Youtube, вече има над 71 000 абонати и растем, за което сърдечно ви благодарим!

Благодарим ви за отделеното време и подкрепата!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.9 /5)
  • 7 ratings

Сходни рецепти