Лимонов кекс

Лимонов кекс

Отдавна не съм правила кекс. Днес запретнах ръкавите и се залових за работа. Реших да направя кекс, който е наситен на лимонов аромат и вкус. За целта ще направя две смеси, едната от жълтъците, а другата от белтъците. Забелязала съм, че всеки път, когато правя кекс с разделяне на белтъци и жълтъци, резултата е страхотен. Кексът се изпича добре. Пухкав е и  много вкусен. Именно заради това и този път направих така. Както ще се досетите сами, нещата се получиха. Пекох кексът на 180 градуса, за около 50 минути на вентилатор. Колкото по-бавно се пече, толкова по-добре.

За финал, залях кекса със захарна глазура. Тя се прави много лесно. В малка купичка, разбърках две-три супени лъжици лимонов сок с няколко лъжици пудра захар. Трябва да се получи  гъста и гладка смес. Естествено, вместо с такава глазура, може да залеете с шоколадова или друга по ваше желание.

Ето още няколко предложения за кекс:

За повече подробности относно правенето на този прекрасен лимонов кекс, може да видите клипът по-долу в този сайт или в youtube канала ни, където качваме почти всяка седмица нова рецепта!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.1 /5)
  • 10 ratings

Сходни рецепти