Тиквени кюфтета с извара

Какво да сготвим с тиквички?

tikveni-kiyfteta

Чудите се какво да сготвите за обяд или вечеря? Да не забравяме, че сега е сезонът на тиквичките.

Предлагаме Ви няколко лесни рецепти, в чийто състав влизат тиквичките, с които ще зарадвате вкусовите си рецептори.

1) На първо място, направете си тиквени кюфтета – те със сигурност ще ви очароват. За направата им, са необходими малко продукти, но пък вкуса…. Забъркайте смес от рендосани тиквички, малко сирене/извара, 1-2 яйца, малко брашно и подправки и сместа за тиквени кюфтета е готова. Остава само да ги изпържите.

2) Печени тиквички на фурна, с кисело мляко и чесън. Това ястие се приготвя изключително лесно, защото тиквичките трябва само да се нарежат на колелца, да се овалят в брашно и да се наредят в тавата, за да се изпекат и омекнат. Накрая само се смесват с малко кисело мляко и чесън.

3) Пържени, панирани тиквички. Нарежете както желаете тиквичките(лентички или колелца) и ги овалвайте в брашно, яйце и накрая галета. След това, направо в тиган с нагорещено олио.

4) Мусака с тиквички – при нея различното е, че освен картофи, се слагат и тиквички. Можете да ги нарежете на кубчета и да ги слагате при картофите. Иначе, всичко останало си е както при класическата кайма с картофи и кайма.

5) Пълнени тиквички – издълбавате вътрешността на тиквичките и ги пълните с каквото пожелаете. Пълнежът може да е от кайма, ориз или каквото пожелаете.

6) Пържени тиквички на тиган – просто запържвате от двете страни тиквичките и ги поднасяте с кисело мляко или чеснов сос.

7) Тиквички с ориз и месо на фурна – лесно и много вкусно. Може да го направите със свинско месо или пилешко, а може да добавите и малко гъби…

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар