Крем супа от червена леща

Днес ще готвим крем супа. Основната й съставка ще е червената леща. За разлика от кафявата, червената леща се готви много по-бързо. Необходими са й около 20-на минути и е напълно готова. За съжаление, не сме я включвали много в нашите рецепти, но ще се постараем да поправим тази грешка.

Както вече казахме, на червената леща й е нужно по-кратко време за готвене. Може да се открие във всеки един магазин. Не отстъпва по вкусови качества на другата леща. Нарича се червена, но по-скоро е оранжева на цвят. Този цвят леко избледнява по време на готвене, но вкуса се запазва идеално.

Лещата може да се ползва като допълнение към ястие или като основен продукт. С нея могат да се приготвят различни постни или месни ястия. Може да си направите прекрасни кюфтета от леща.

И така…рецептата за днес е за крем супа. Този вид супи се приготвят изключително лесно. Нарязват се продуктите, слагат се във вряща вода и след това, всичко се пасира. Базовият продукт за крем супите може да бъде различен, като се започне от картофи и се стигне до тиква. Вариантите са толкова много, колкото са и зеленчуците. Крем супите са идеални за летните месеци, когато всеки предпочита да си похапне нещо „лекичко“.

Тази крем супа ще е постна и спрямо продуктите, от които е направена, тя  е може да се нареди в категорията „веган ястие“. В нея няма продукти с животински произход. Това я прави подходяща, както за веганите, така и за вегетарианците!

Ето още няколко предложения с леща:

За ваше улеснение, по-голяма част от рецептите ни публикувани тук в сайта, имат и видео вариант в канала ни в Youtube. Ако не сте се абонирали за канала ни все още, време е да го направите!

 

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 4 ratings

Сходни рецепти