Ястия с леща

Ястията с леща имат безкрайно много предимства, а причините, които могат да ни накарат да поставим подобна гозба на масата, съвсем не са малко. Макар че това в известна степен зависи и от останалите продукти, което сме решили да добавим на ястието, в повечето случаи няма никакъв проблем тази храна да се консумира на ежедневна база.

Нека да започнем от там, че в повечето случаи ястията с леща са с много ниска себестойност, освен ако не са допълнени от по-скъп продукт. С един пакет леща могат да се сготвят няколко големи порции храна, което я прави една от най-добрите възможности за хората, които искат да се придържат към здравословно хранене, но в същото време не желаят да правят прекалено големи разходи за здравословни продукти.

Както е известно, много от полезните за здравето храни са се превърнали в един вид мода, което от своя страна позволява на търговците да увеличат много сериозно. Това за щастие не важи за всички продукти с положителен ефект върху здравето. Типичен пример е лещата, която за нашите разбирания е твърде добре позната и банална за да струва скъпо, като все пак цената ѝ остава отлична, макар и да се нарежда сред най-ценните храни, които можем да поставим в седмичното меню.

Тя е чудесна за любителите на фитнеса и спорта, защото е богата на протеини и помага за изграждането на здраво и атлетично тяло. Тя е ценен източник на хранителни вещества докато губим килограми, защото е нискокалорична и бедна на мазнини.

Недостатък на лещата е, че изисква малко повече време за да се сготви, което не означава, че в това време не можете да правите, разбира се, и нещо друго у дома. Друг недостатък е, че ако не е добре почистена, в нея могат да останат камъчета, които да счупят зъб на някой, който се храни по-бързо и невнимателно.