chorba s leshta

Много вкусна и лесна за направа чорба с леща

Днес ще ви покажа, как вкъщи си правя много вкусна чорба с леща. Бързо и много вкусно, особено за тези, които обичат леща!

С времето, успях да си наложа правилото, през почивните дни да си готвя чорбички (супички). През седмицата, гледам все да е нещо бързо и лесно  за приготвяне, което да не отнема много време. Но…през почивните дни, почти винаги имаме супичка в менюто ни.

За да направя тази вкусна домашна чорба, ще ползвам леща. Освен, че е много вкусна, тя е и много полезна. Тялото ни има нужда от нейните съставки и затова се старая да я включвам в храненията ни.

Какво правя винаги, преди да сложа лещата в тенджерата?

Измивам я добре! Защо ли??? На няколко пъти ми се е случвало, вътре да намирам цели малки бучки кал:):):) Понякога съм намирала и малки камъчета! Хората, които я пакетират, вероятно се стараят, ама понякога и те могат да пропуснат…Затова винаги измивам лещата. И вие не пропускайте този момент, ако не искате да си счупите някой зъб или да хапнете кал :):):)

Сложете лещата в гевгир и я облейте хубаво със студена вода. С ръка, разбъркайте добре и обливайте, докато се убедите, че вътре няма нищо друго, освен леща.

С какви подправки овкусявам тази чорба с леща?

Когато готвя леща, винаги слагам черен, червен пипер и чубрица. Понякога, си позволявам леко да криввам от правия път и добавям малко куркума и кимион. Въпреки, че не ползвам много често кимион, забелязала съм, че неговия аромат пасва много добре с този на лещата. Разбира се, подправките са изцяло по ваше желание. Ако не обичате чубрица, няма как да ви задължа да я ползвате.

Колкото до зеленчуците, с които правя тази чорба…те са основните, които ползвам за всяка друга гозба – лук, морков и чушка. Понякога, когато имам, добавям тиквичка или праз.

Ето още лесни и вкусни чорби (супи):

Още лесни рецепти, може да намерите и в канала ни в Youtube. Абонирайте се сега, за да не изпускате видео рецептите, които качваме там!

Благодарим ви за подкрепата!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 1 rating

Сходни рецепти