Агнешка чорба

В кухнята ще заухае на агнешко, защото ще готвим агнешка чорба. За да направим тази супа,  ще ни трябват агнешки дреболи. Те се продават в магазините, под формата на комплекти, в които има дроб, черва, бъбреци и др. Задължително, дреболиите трябва да се сварят предварително. В никакъв случай, не изхвърляйте бульона от дреболиите. Той ще направи чорбата по-вкусна и по-ароматна. Запазете го, прецедете го и го използвайте за супата.

Агнешката чорба, се приготвя много лесно. Първо ще сварим дреболиите, после ще запържим лук, морков и накрая ще сварим фидето.

Застройката е както при останалите супи – жълтък и кисело мляко. Някои използват цяло яйце за застройката, но аз лично, ползвам само жълтък.

И едно малко допълнение – задължителна подправка за агнешката чорба е пресният магданоз. Той ще направи чорбата по-ароматна и ще добави свежест. Без него, агнешката чорба няма да е завършена!

Ето още няколко рецепти с агнешко:

Още хубави рецепти за вкусни ястия, може да намерите и в нашия канал в Youtube. Не забравяйте да се абонирате, за да не изпускате видеорецептите, които качваме там!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (4.9 /5)
  • 4 ratings

Сходни рецепти