леща яхния

Леща яхния с морков, чушка и наденица за обяд или вечеря

Ако сте от хората, които обичат да си похапват леща яхния, тази рецепта ще ви хареса! Ще ви опиша начинът, по който готвя леща яхния. Много е лесно и накрая много вкусно!

Ще сготвя тази яхния, като ще сложа в нея още лук, моркови, чушки, чесън и разбира се наденички. Много ми харесва комбинацията леща – наденица. А с друго месо готвили ли сте леща яхния? Оставете коментар долу да обменим опит!

Ако искате  тази яхния да е постна, просто не слагайте наденицата. Моментът с нейното прибавяне, просто го пропуснете!

Зеленчуците, които слагам в тази чорба са стандартните:

  • лук
  • морков
  • чушки
  • чесън

Може да добавите и една тиквичка, ако желаете! Имайте предвид, че колкото повече зеленчуци сложите, толкова по-вкусна и ароматна ще стане яхнията.

Овкусявам със сол, черен пипе ри мъничко куркума (една-две щипки). Когато имам чубрица, задължително слагам малко и от нея, защото ми е направило впечатление, че тя добре си пасва с лещата….поне според мен, не знам дали и вие така мислите!

лещата, с която ще направя тази яхния е от тази зелено-кафявата 🙂 Имайте предвид, че тази леща изисква малко повече време за готвене! За разлика от нея, червената леща, се готви за по-кратко. Ако прекалите с готвенето на червената леща, тя ще се превари и отделните дискчета няма да запазят своята цялост. Това разбира се, няма да окаже никакво влияние върху вкуса, но за визията има значение! Това го научих от опит…първият път, когато сготвих яхния с червена леща я преварих. Не обърнах внимание за колко време пише на опаковката, че трябва да се готви и я преварих! Вкусно беше, но лещата беше, така да се каже „разцъфнала“.

Количеството на водата, много зависи от това, колко гъста искате да е яхнията. Ако искате да е гъста, сложете по-малко вода, ако пък искате да е малко по-рядка, сложете повече!

Ето още няколко рецепти с леща:

Още лесни рецепти, подходящи за всеки повод, може да намерите и в нашият готварски канал в Youtube. Абонирайте се и няма да изпускате видео рецептите, които качваме там!

Благодарим ви за подкрепата!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

Рейтинг

  • (5 /5)
  • 3 ratings

Сходни рецепти