Каква е разликата между Катми и Палачинки?

Каква е разликата между Катми и Палачинки?

Всеки е хапвал палачинки. Кога за закуска, кога за следобедно хапване или просто за десерт. И всички знаем как изглеждат и какви са на вкус, нали?

Напоследък, много често взеха да се споменават други тестени изделия, които на външен вид, силно приличат на палачинки. Става дума за КАТМИ.

Като ги видите, ще кажете, че са палачинки. Страшно много приличат на тях.

Е добре, тогава защо имат различно име?

Ако по външен вид почти не се различават, то има една съществена разлика във вътрешността на двете. Разликата между Катми и Палачинки е сместа, от която се правят. Да и двете се правят от яйца, брашно и прясно или кисело мляко…но има една разлика –Катми се правят с мая.

 Катми

От своя страна, палачинките се правят без мая и в повечето случаи, дори не е нужно да се добавя някакъв набухвател. Аз лично, не слагам набухвател в сместа за палачинки!

Заради маята, Катмите са някак си малко по-различни на вкус и имат мехуреста структура. По-дебели са от палачинките, ама то това много зависи и от това, колко смес се сложи да се готви. Всичко зависи от готвача 😉

И като стана въпрос за палачинки, погледнете тези две рецепти:

Султан Кебап с палачинки

Рецепта за палачинки

Благодаря ви, че посетихте сайта ни. Разгледайте и другите интересни статии в Блога, както и рецептите ни! В Youtube имаме кулинарен канал, пълен с най-различни видео рецепти!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар