Екзотични плодове - Помело

Екзотични плодове – Помело

Здравейте мили хора и добре дошли в поредицата ни за екзотични плодове от цял свят! Днес ще се срещнем с поредният плод, който не вирее по нашите ширини, а идва от далечна Азия. Ще се запознаем с Помело…

Помелото е цитрусов плод, при това най-големият! Някога опитвали ли сте го? Аз  съм и затова мога да ви кажа какви са ми впечатленията за него от първо лице…

Помелото много наподобява друг цитрусов плод – грейпфрута. Но има и доста неща, по които се различават.
Помелото е по-голямо по размер. В диаметър е някъде около 15 – 18 см.

Кората му отвън е жълта на цвят, понякога с леки оранжеви нотки. Освен това е много дебела. Достига до 1 см. дебелина. Заради дебелата кожа, този плод се бели много лесно!

Плодът отвътре наподобява цитрусов плод. Съставен е от резени, които са покрити с дебела ципа. И при Помелото, тази ципа трябва да се отстрани, преди да се яде плода. Резените  имат ясно изразена зърнеста структура. Когато го хапвате, ще забележите, че е някак си по-сух и не толкова сочен, като другите цитрусови плодове. Резените са с жълтеникав или червен цвят.

Помело

Подобно на всички тях, съдържа много витамини и минерали. Както всеки цитрус и Помелото има високо съдържание на витамин С. Действа благоприятно върху чревната флора и перисталтиката. Ако имате запек, хапнете Помело и е силно вероятно, отделителната система да заработи нормално:)

Освен това, Помелото е много богато на антиоксиданти, които ни предпазват от свободните радикали и се грижат за нас на клетъчно ниво!

Сок от Помело ще повиши тонуса и ще ви зареди с полезни вещества, които са важни за правилното функциониране на тялото!

Ако тази статия ви е била интересна, погледнете и другите статии в нашия Блог, както и рецептите ни! Освен това, може да черпите идеи за вкусни ястия и от кулинарния ни канал в Youtube! Благодаря ви за отделеното време и не се колебайте да ни посетите отново, за още интересни теми!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар