Български морков- не морков, а люта чушка!

Български морков- не морков, а люта чушка!

Знаете ли, че имаме сорт люта чушка, който носи името Български морков? Да, точно така! Има и още едно наименование – Румънка. Та, тези люти чушки са разпространени и извън пределите на България, и се култивират в други държави. Чушките от този сорт са най-лютите чушки в България, поне до скоро беше така. Наричат ги моркови, защото приличат на истински моркови. На цвят са оранжеви, логично нали?

Тези люти чушки са един от най- разпространеният сорт люти чушлета. Не отдавна е създаден още един сорт български люти чушки, който сорт е по-лют от Български морков и се нарича Български дух.  Чушките Български дух  са с 500 000 Сковила! Те са по-люти от халапеньото!

Ако направим съпоставка между лютивината на Българския морков и Халапеньо, нашата люта чушка е 10 пъти по-люта от чуждата!

Български морков е с 10 000 – 30 000 Сковила!

Подобно на всички останали люти чушки и тези съдържат много витамин С и още много полезни за тялото ни съставки. Затова имайте предвид, че е полезно да се хапват люти чушки, освен ако доктора не е предписал обратното!

Казват, че 1кг. люти чушки съдържа повече витамин С, отколкото 1кг. лимони!

Ако тази статия ви е била интересна, върнете се отново при нас. Имаме още много интересни статии. Освен това имаме и много рецепти!

Благодаря ви, че бяхме заедно. Пожелавам ви хубав ден и не забравяйте да посетите готварския ни канал в Youtube!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар