За здрави Очи, яжте МАНГО

За здрави Очи, яжте МАНГО

Манго не е плод, който вирее из  нашите ширини, но пък в много от магазините може да се намери, без никакъв проблем. Опитвали ли сте го?

Още когато опитах този плод за пръв път, без грам колебание мога да кажа, че бях очарована от него. Носи такава една неописуема наслада, както за небцето, така и за обонянието. Хем е изключително вкусно, хем  ухае прекрасно.

Няма да ми е трудно да опиша вкуса му, изяла съм доста 🙂 Много ми прилича на нещо средно между узрели праскова и райска ябълка, но има малко по-различна текстура. По-меко е, даже кремообразно. Когато е хубаво узряло е толкова сладко, сякаш някой му е добавил изкуствено мед. Нещо друго, което ми направи впечатление е, че има доста дебели влакнини.
Единственият недостатък, поне според мен е, че костилката не се отделя лесно. Трябва да се остърже месестата част около нея. С манго се правят прекрасни коктейли и освежителни напитки… Има изключително широко приложение в козметичната индустрия и кулинарията. Съдържа много витамини и куп полезни за тялото вещества!

Да се върна обратно на темата за това защо Мангото е толкова полезно на очите. Този плод съдържа много Бета каротин, който спомага, грижи се и поддържа доброто здраве на очите. Тази комбинация прави Мангото изключително полезен плод за нашето  зрение! Високото количество Бета каротин, подобрява функцията на очите и спомага за поддържана на добрата им форма!

Друг плод, който също се грижи за очите ни, това е Салак или наричан още Змийски плод. Той също съдържа големи количества Витамин А, който е изключително важен за очите!

И така, за здрави очи, хапвайте по-често Манго!!!

Благодаря ви за отделеното време. не забравяйте да посетите кулинарния ни канал в Youtube, където има много и най-различни рецепти, за делник и празник!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар