Знаете ли, че има черен чесън?

Знаете ли, че има черен чесън?

Черен чесън? Нима е възможно и какъв сорт е? Черният не е отделен сорт! Той е бял чесън, който се оставя да ферментира, за да се сдобие с този цвят! Ферментирането е за определен период от време и при определени условия, като например влажност на въздух, температура и др. Азиатците са тези, които използват изключително много черен чесън. В частност, него  го дължим на Японците и Китайците. Те са тези, които първи се наслаждават на полезните съставки на този чесън. Отдавна обаче е напуснал пределите на тези държави и е намерил свое място в световния пазар. Черният чесън може да се ползва в различни ястия, както и като хранителна добавка!

Ферментиралият чесън няма толкова силно изразена миризма и не е толкова остър като вкус, че да дразни стомашната лигавица.

Подобно на белия чесън и този има изключително полезни съставки за нашият организъм. Нека не забравяме, че чесънът е един от най-мощните природни антибиотици, както се нарича в народната медицина. Има антибактериално действие.
Съдържа много аминокиселини и има противовъзпалително действие. Също така, в състава му има и много витамини- витамин С, витамини от групата на витамин В, Калий, Йод и други! Именно заради полезните вещества, които съдържа, черния чесън се продава и като хранителна добавка.

И както вече споменах по-горе, може да участва в състава на най-различни рецепти!

Надявам се, че ви е било интересно!

Ако искате идея за обяд или вечеря, може да посетите готварския ни канал в Youtube и да се абонирате, за да сте в крак с рецептите, които качваме там!

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest

, , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар